Entrevista a la Pilar Molina, sòcia de l’AEDT i CEO de l’empresa PMO

ENtrevista Pilar Molina
Entrevista a la Pilar Molina, sòcia de l’AEDT i CEO de l’empresa PMO

Continuem amb la secció d’entrevistes a les sòcies de l’AEDT. En aquesta segona entrevista, coneixem la Pilar Molina, diplomada en Empreses i activitats turístiques per la Universitat de Girona i amb una important trajectòria en el món de l’atenció al client i vendes, on va arribar a gestionar equips de més de 100 persones. Després d’aquesta experiència gestionant talent humà, va descobrir la seva vocació i va decidir iniciar una nova etapa fundant la seva pròpia empresa, PMO, centrada en el desenvolupament organitzacional i la gestió del canvi.

El seu alt sentit de vocació de servei va ser el que la va dur a tenir importants càrrecs de responsabilitat arribant a implementar equips de vendes en l’àmbit europeu. Gràcies a la seva experiència en la gestió d’equips durant els onze anys d’exitosa carrera en el sector, va descobrir la seva passió pel món del comportament humà i va decidir formar-s’hi per intentar iniciar un nou camí professional, centrat en les persones. Inicialment va realitzar un Màster en Coaching personal i executiu que va ser només el primer pas de la seva àmplia formació en aquest àmbit, que li ha permès dedicar-se a aquest món que l’apassiona.

Comenta que el principal motiu per decidir-se a emprendre va ser poder conciliar millor la seva vida familiar i professional. La Pilar té dos fills petits a qui dedica tot el temps lliure que té i que, juntament amb la família i els amics, són la seva afició preferida, tot i que també li agrada molt llegir i fins i tot està aprenent a tocar el piano!

«per tal de poder conciliar millor la meva vida familiar i focalitzar-me en el que realment m’apassionava, vaig muntar la meva pròpia empresa«.

Parla’ns una mica de la feina que desenvolupes actualment.
Fa gairebé dos anys, per tal de poder conciliar millor la meva vida familiar i focalitzar-me en el que realment m’apassionava, vaig muntar la meva pròpia empresa, PMO, focalitzada en el desenvolupament organitzacional i gestió del canvi.

Això traduït en serveis serien:
CONSULTORIA: Planificació estratègica i serveis de “client camuflat”.
FORMACIÓ: Lideratge, comunicació efectiva, atenció al client, vendes, cohesió d’equips, entrevistes per competències, gestió del talent, gestió d’estrès.
COACHING: Personal i executiu.
NTERIM MANAGEMENT: M’incorporo a les empreses per un temps determinat cobrint les següents posicions: Directora d’atenció al client, Directora de vendes, Líder de projectes relacionats amb la gestió del canvi, HR Business Partner i HR Talent, desenvolupament i formació.

Acompanyo les empreses amb l’objectiu d’augmentar les seves vendes, millorar la satisfacció dels clients, aconseguir més compromís dels empleats, maximitzar el talent, augmentar la productivitat i l’eficiència, incrementar la rendibilitat de l’empresa gràcies a processos més eficaços i eficients, processos de selecció efectius i assegurant-ne la millora contínua.

«El que més m’agrada de la meva feina és que realment m’apassiona!«.

Què és el que més t’agrada de la teva feina?
El que més m’agrada de la meva feina és que realment m’apassiona! És com no treballar! També m’agrada molt el «win win», és a dir, crear relacions amb clients i partners on guanyem tots i sobretot, veure els resultats quan assolim el canvi desitjat!

El paper de la dona en el món laboral ha fet un salt important en els últims anys, encara que hi ha determinats tòpics que encara estan prou estesos, com el que diu que les dones som més sensibles i menys racionals. Què en penses? En el cas que hi estiguis d’acord, ho veus com un avantatge, o tot el contrari?
No m’agrada generalitzar. Parteixo del fet que cada persona és única per la qual cosa no puc estar-hi d’acord.

«en alguns casos, quan vols conciliar, has de renunciar a posicions de responsabilitat per ocupar altres posicions de menys responsabilitat i per tant menys remunerades«.

Com afecta o ha afectat la conciliació familiar a la teva vida laboral?
Des del meu punt de vista, en segons quines posicions, la conciliació és difícil. Em fa l’efecte que en alguns casos, quan vols conciliar, has de renunciar a posicions de responsabilitat per ocupar altres posicions de menys responsabilitat i per tant menys remunerades, de manera que has de sacrificar en molts casos posició i salari. És a dir, si el que vols és mantenir certs ingressos, una de les sortides és emprendre.

Un dels motius de decidir emprendre, en el meu cas, a part de dedicar-me al que realment m’apassionava i seguir guanyant-me bé la vida, va ser voler conciliar millor la meva vida familiar sense haver de fer renúncies en la professional.

«tinc flexibilitat per adaptar-me a les vacances dels nens o poder estar amb ells quan es posen malalts«.

La meva feina actual em dóna aquest horari que em permet conciliar. Les formacions i consultories normalment les faig al matí i això em permet anar a buscar als nens al col·legi i acompanyar-los a les extra-escolars… tinc flexibilitat per adaptar-me a les vacances dels nens o poder estar amb ells quan es posen malalts. Això impacta en la part econòmica perquè deixo de treballar aquests dies, per tant, sempre hi ha un cost pel fet de conciliar, però va ser una decisió que vaig prendre per no perdre’m la infantesa dels meus fills i poder estar-hi present.

Hi ha una frase que m’agrada molt que diu: “todo sirve si te sirve” i a mi, em serveix.

Crec que clarament es necessiten reformes estructurals en aquest sentit, aquest país ha de treballar per fomentar iniciatives que promoguin la conciliació de veritat.

«aquest país ha de treballar per fomentar iniciatives que promoguin la conciliació de veritat».

Si n’haguessis de triar només una, quina qualitat consideres imprescindible, com a empresària?
Treballar molt el networking, personalment penso que és on aprens més i a la vegada, també és el que més negoci genera.

Quines característiques ha de tenir una dona, per esdevenir emprenedora? Algun consell per a les que comencen?
Fer una bona planificació estratègica del seu negoci, si poden testejar-lo abans, molt millor, desenvolupar al màxim les seves habilitats interpersonals, tenir iniciativa, regulació emocional, perseverança… i la més important per a les que comencen: paciència. Personalment és el que més he hagut de treballar en aquests gairebé dos anys.

I per acabar, què els diries a aquelles dones emprenedores, empresàries o directives del territori, per animar-les a fer-se sòcies de l’AEDT?
Els diria que, a part que coneixeran a unes dones meravelloses, el networking et genera negoci, jo he aconseguit clients gràcies a les sòcies de l’AEDT. A més, hi ha aprenentatge continu gràcies als esdeveniments i formacions que s’organitzen i gaudiran d’un ambient sa on no hi faltarà la diversió!

Des de l’AEDT, volem donar les gràcies a la Pilar Molina pel temps que ha dedicat a respondre aquesta entrevista, i animar-vos a totes a visitar la seva web.

Entrevista a la Pilar Molina
Visita la web de la Pilar

La Pilar ofereix sessions de Coaching GRATUÏTES per a les sòcies de l’AEDT que les puguin necessitar en aquests moments d’incertesa que estem passant degut a la de la COVID-19. Moltes gràcies, Pilar!

Finalment, recordeu que si esteu interessades en fer-vos sòcies de l’AEDT, podeu omplir el formulari que trobareu en aquest enllaç, o clicant la imatge d’aquí sota. Us esperem!

Si us agradaria sortir en aquesta secció i que us fem l’entrevista, ecriviu-nos a aedt@empresariesdetarragona.org i us l’enviarem perquè pogueu formar-ne part.