Entrevista a l’Anastasia Tsaryova, propietària de SalouNet i sòcia de l’AEDT

Anastasia Tsaryova SalouNet
Entrevista a l’Anastasia Tsaryova, sòcia de l’Associació d’empresàries i directives del Camp de Tarragona (AEDT) i propietària de l’empresa de distribució de productes de neteja, higiene i desinfecció SalouNet.

Avui publiquem una nova entrevista a una de les sòcies de l’AEDT, aquest cop és el torn de l’entrevista a l’Anastasia Tsaryova, popietària de l’empresa SalouNet. Formada a Anglaterra i a Moscou, l’Anastasia va començar treballant en el departament de recursos humans de l’empresa internacional McKinsey, al Kazakhstan. Ara fa quatre anys va decidir traslladar-se a Salou, d’on és la seva parella, i davant la manca d’oportunitats laborals, va decidir que era al davant l’oportunitat ideal per acomplir un dels seus somnis: emprendre i començar el seu propi negoci.

Després d’investigar el mercat i veure quins negocis hi havia en traspàs i quines franquícies li resultaven atractives, finalment es va decidir per fer una oferta pel negoci familiar d’una parella que estava a punt de jubilar-se. Era una empresa de distribució de productes de neteja, higiene i desinfecció, un sector que, tot i tenir molta competència i tractar-se d’un sector madur, és un mercat gran i ple d’oportunitats.

“l’Anastasia es va establir a Salou al costat de la seva família, que per a ella representa la seva principal motivació”.

Així va ser com l’Anastasia es va establir a Salou al costat de la seva família, que per a ella representa la seva principal motivació, i va poder fer-se un lloc amb la seva empresa en aquest entorn envoltat d’hotels i negocis HoReCa (Hotels, Restaurants i Cafeteries), un ecosistema econòmic que, juntament amb l’administració pública, representa el gruix de la seva clientela.

Entrevista a l'Anastasia Tsaryova

Comencem, doncs, l’entrevista a l’Anastasia Tsaryova. Què és el que més t’agrada de la teva feina? I en què creus que hauria de millorar?
El que més m’agrada de la meva feina és que distribuïm productes de primera necessitat que sempre seran molt necessaris per als nostre clients. Ajudem a crear un ambient net, segur i agradable on poder desenvolupar la seva activitat. De fet, durant els darrers dos anys de pandèmia hem jugat un paper clau en la lluita en contra del coronavirus.

“durant els darrers dos anys de pandèmia hem jugat un paper clau en la lluita en contra del coronavirus”.

El paper de la dona en el món laboral ha fet un salt important en els últims anys, encara que hi ha determinats tòpics que encara estan prou estesos, com el que diu que les dones som més sensibles i menys racionals. Què en penses? En el cas que hi estiguis d’acord, ho veus com un avantatge, o tot el contrari?
Estic d’acord en el fet que entre un home i una dona hi ha certes diferències, però no penso que sigui exacte dir que som menys racionals.

Pensem i busquem solucions als problemes que se’ns presenten de maneres diferents, i crec que això és genial. Hi ha molts estudis que demostren que les empreses que tenen paritat entre homes i dones contractades, augmenten els beneficis i són més exitoses davant la competència.

Com afecta o ha afectat la conciliació familiar a la teva vida laboral?
No mentiré i diré que tirar endavant un negoci no afecti la teva vida familiar. Sovint costa aconseguir l’equilibri entre família i negoci. Ara mateix hi ha moments en què penso que no dedico prou temps al meu negoci i en d’altres és al contrari i crec que són els meus éssers estimats els que no reben prou atenció per part meva. Les dues situacions em creen malestar.

“No mentiré i diré que tirar endavant un negoci no afecti la teva vida familiar. Sovint costa aconseguir l’equilibri entre família i negoci”.

Ara tinc un fill de tres mesos, estic de baixa per maternitat, però a vegades em costa desconnectar totalment de l’empresa i no puc evitar treure el cap per l’oficina. Estic aprenent a demanar ajuda al meu entorn familiar i a delegar part de les tasques domèstiques. No puc imaginar què faria sense el meu marit, els meus pares i els meus sogres.

Si n’haguessis de triar només una, quina qualitat consideres imprescindible, com a empresària?
La Confiança en una mateixa, sens dubte.

Quines característiques ha de tenir una dona, per esdevenir emprenedora? Algun consell per a les que comencen?
És molt important no posar-se límits, no deixar-se guanyar per la por i estar preparada per treballar de valent, especialment els primers anys.

Dintre del teu sector, quin creus que és el paper de la dona i quines són les principals dificultats amb què es troba?
No crec que en el meu sector la dona tingui un paper especial i, pel que fa a les dificultats, a vegades et trobes amb empleats que no accepten la seva subordinació o es pensen que saben millor que tu el què s’ha de fer i no es prenen seriosament les teves instruccions.

“És molt important no posar-se límits, no deixar-se guanyar per la por i estar preparada per treballar de valent, especialment els primers anys”.

Quins són els teus objectius, en l’àmbit professional?
Tenir una empresa solvent que generi ingressos suficients per crear llocs de treball dignes, intentar, dintre de les meves possibilitats, fer d’aquest món un lloc millor i, òbviament, guanyar diners per la meva família.

Què n’esperes d’una associació com l’AEDT? En què creus que podríem millorar?
Espero conèixer dones de la província amb ganes d’emprendre i millorar dia a dia. Vull inspirar-me amb les seves experiències d’èxit.

I per acabar, què els diries a aquelles dones emprenedores, empresàries o directives del territori, per animar-les a fer-se sòcies de l’AEDT?
Els diria que som les persones de les que ens envolten, així que per aconseguir els teus objectius, envolta’t de persones amb valors i aspiracions similars.

Des de l’AEDT, esperem que us hagi agradat l’entrevista a l’Anastasia Tsaryova. Volem donar les gràcies a l’Anastasia pel temps que ha dedicat a respondre aquesta entrevista.

Podeu trobar a SalouNet a Instagram i a Facebook, us animem a seguir-los!

Finalment, recordeu que si esteu interessades a fer-vos sòcies de l’AEDT, podeu omplir el formulari que trobareu en aquest enllaç. Us hi esperem!

Si us agradaria sortir en aquesta secció i que us fem l’entrevista, escriviu-nos a comunicacio@empresariesdetarragona.org i us l’enviarem perquè pugueu formar-ne part.