Entrevista a la Sandra Robledo, sòcia de l’AEDT i emprenedora a Sandra Robledo Ilusion Art

Foto Sandra Robledo
Entrevista a la Sandra Robledo, sòcia de l’AEDT i emprenedora a Sandra Robledo Ilusion Art

Avui iniciem una secció d’entrevistes a les sòcies de l’AEDT. En aquesta primera entrevista coneixem la Sandra Robledo, tota una artista que des de fa un parell d’anys persegueix el seu somni de poder dedicar-se exclusivament a la seva passió, pintar. Però no us penseu que estem parlant d’una pintora convencional perquè, el que més agrada a la Sandra és pintar directament sobre la pell dels seus clients, ja sigui fent belly painting (pintura sobre la panxa d’embarassades), pintant cares de grans i petits o fent maquillatges de tota mena, com els que va fer per a algunes de les comparses d’aquest últim carnaval.

És amb l’objectiu de poder professionalitzar la seva vocació que finalment va obrir la seva web Sandra Robledo Ilusion Art, on ofereix els seus serveis i presenta els seus treballs, plens de talent i creativitat. També podeu veure les seves obres a les seves xarxes socials: Facebook, Twitter, Youtube i especialment al seu Instagram.

“Creo que es muy importante creer en una misma, no tener miedo a equivocarse y no rendirse ante las adversidades”.

La Sandra ens explica que de ben petita, gràcies a la seva afició per les sèries de dibuixos i manga, va començar a dibuixar sense parar. Però va ser més tard, d’adulta, quan treballant d’actriu a Port Aventura va redescobrir com li agradava pintar, primer les cares dels nens del parc, i després iniciant-se en el món del belly painting. En aquell moment pintar va passar de ser una afició de la infància a una il·lusió que la guiaria fins on és ara.

Des de llavors ha compaginat diverses feines com a administrativa o comercial, que gràcies a la seva formació en en camp administratiu i comptable ha pogut trobar. Però sempre amb la idea de poder dedicar-se al que realment li agrada, el seu cantó creatiu. Perquè a més de pintar la Sandra és actriu! Entre altres llocs, ha treballat a Port Aventura i també forma part d’un grup de teatre amateur. El que us dèiem, tota una artista!

Què és el que més t’agrada de la teva feina? I en què creus que hauria de millorar?
Como mi trabajo, hablaré de lo que realmente considero mi trabajo del futuro. Me encanta lo que hago porque me pasa el tiempo sin darme cuenta, fluyo mientras pinto, ya sea barriguitas, caritas, lienzos, etc… Tengo que mejorar en técnicas ya que todo lo he aprendido de manera autodidacta, nunca he ido a una escuela ni me he formado, así que a veces desconozco materiales y formas de utilizarlos, y siempre se pueden aprender cosas nuevas. Me encanta dejar volar la imaginación y sé que puedo dar muchísimo más de mí, he tenido durante mucho tiempo dormido el don con el que nací, y quiero hacerlo crecer.

“Me encanta lo que hago porque me pasa el tiempo sin darme cuenta, fluyo mientras pinto”.
Sandra Robledo Belly painting
La Sandra fent belly painting

El paper de la dona en el món laboral ha fet un salt important en els últims anys, encara que hi ha determinats tòpics que encara estan prou estesos, com el que diu que les dones som més sensibles i menys racionals. Què en penses? En el cas que hi estiguis d’acord, ho veus com un avantatge, o tot el contrari?
Los hombres y las mujeres funcionamos de manera diferente, ni mejor ni peor. A día de hoy todavía existen muchos tópicos, pero son solo eso. Pienso que la unión de lo mejor de cada sexo es capaz de dar mucho para mejorar el mundo. A las mujeres se nos da mejor trabajar en equipo, los hombres son más de trabajar por metas, entre unos y otros conseguiremos adaptarnos y conseguir una sociedad mejor.

Com afecta o ha afectat la conciliació familiar a la teva vida laboral?
En mi caso no tengo hijos así que por ahora no tengo ningún problema con eso.

Si n’haguessis de triar només una, quina qualitat consideres imprescindible, com a empresària?
La confianza en una misma.

Quines característiques ha de tenir una dona, per esdevenir emprenedora? Algun consell per a les que comencen?
Creo que es muy importante creer en una misma, no tener miedo a equivocarse y no rendirse ante las adversidades. Seguir al corazón en todo lo que se haga, ser fiel a una misma y buscar consejo en personas que han pasado por lo mismo.

“Pienso que la unión de lo mejor de cada sexo es capaz de dar mucho para mejorar el mundo”.

Què en penses de les noves tecnologies i les xarxes socials, les utilitzes en l’àmbit professional?
Me parecen muy buenos avances pero hay que tener mucho cuidado en cómo se utilizan. Formarse en este ámbito también es importante, ya que son una buena herramienta.

Dintre del teu sector, quin creus que és el paper de la dona i quines són les principals dificultats amb què es troba?
Creo que no hay diferencias entre hombres y mujeres en mi sector, más bien en la forma de hacer las cosas. Las dificultades están en nuestra mente, hoy en día tenemos todo lo necesario para conseguir todo aquello que nos propongamos.

Creus que el gènere és un fet diferencial a l’hora d’exercir una carrera laboral com a empresària?
Quizás a los ojos de personas que todavía están ancladas al pasado, pero el problema lo tienen ellos, no nosotros. Si seguimos nuestro propósito y confiamos plenamente en lo que queremos, encontraremos las herramientas y los caminos a seguir.

Com veus el paper de les noves generacions? Creus que, a la velocitat que passen les coses avui en dia, veurem canvis substancials en el paper de la dona en la societat?
Por desgracia, bajo mi punto de vista, en nuestra sociedad y sobre todo en el sistema educacional de hoy en día, que es el mismo de hace un siglo prácticamente, no se enseña a la juventud, ya sea hombres o mujeres, a ser emprendedor, a sacar el potencial con el cual hemos venido a este mundo, si no a ser robots, a seguir unas normas y patrones y eso hace que muchos talentos se pierdan por el camino. Deseo que eso pueda cambiar y que puedan mejorar muchas cosas.

Deseo dedicarme de lleno a lo que amo para ser feliz“.

Quins són els teus objectius, en l’àmbit professional?
Seguir creciendo y hacer crecer mi marca personal. Deseo dedicarme de lleno a lo que amo para ser feliz, que es lo que hemos venido a hacer en la vida. Vivir de mi arte y dejar mi propia huella en este mundo.

I per acabar, què els diries a aquelles dones emprenedores, empresàries o directives del territori, per animar-les a fer-se sòcies de l’AEDT?
Les diría que es un lugar donde pueden encontrar apoyo y asesoramiento, mostrar su actividad y promocionarse, así como una gran familia, donde hay muy buen ambiente.

Des de l’AEDT, volem donar les gràcies a la Sandra Robledo pel temps que ha dedicat a respondre aquesta entrevista, i animar-vos a totes a visitar la seva web.

Entrevista a la Sandra Robledo - Enllaç a la seva web.
Visiteu la web de la Sandra

Finalment, recordeu que si esteu interessades en fer-vos sòcies de l’AEDT, podeu omplir el formulari que trobareu en aquest enllaç, o clicar la imatge d’aquí sota. Us esperem!

Associa-t'hi
Associa-t’hi

Si sou sòcies i us agradaria sortir en aquesta secció i que us fem l’entrevista, ecriviu-nos a aedt@empresariesdetarragona.org i us l’enviarem perquè pogueu formar-ne part.