Entrevista a la Gladys Bertolez Vidale, sòcia de l’Associació d’empresàries i directives del Camp de Tarragona (AEDT) i Agent exclusiva d’ING i Nationale Nederlanden.
Avui coneixem una nova sòcia de l’AEDT mitjançant l’entrevista a la Gladys Bertolez Vidale, agent exclusiva d’ING i Nationale Nederlanden on executa tasques d’assessora financera personal, gestió d’hipoteques, assegurances i plans d’estalvi.
La Gladys és nascuda a Argentina, tot i que fa vint anys que viu a Tarragona i té la doble nacionalitat argentina i espanyola des de l’any 2008. Nascuda a la Córdoba argentina, va estudiar la carrera de Ciències Econòmiques amb una titulació de “Contadora Pública” i de ben joveneta va començar diversos projectes com a emprenedora i empresària, combinant-ho amb els estudis. Un cop va acabar la carrera, va realitzar cursos de mediació i resolució alternativa de conflictes.
Ja arribada a Espanya, va iniciar diversos projectes, centrant-se en la que reconeix que és una de les seves passions, tot allò relacionat amb les persones i la gestió emocional, les tècniques de comunicació no violenta i el coach personal no directiu.
“La Gladys és nascuda a Argentina, tot i que fa vint anys que viu a Tarragona i té la doble nacionalitat argentina i espanyola des de l’any 2008”.
Va fundar una agència de parelles i relacions. Paral·lelament, va fer els primers passos en el món del coaching, el mindfulness, la psicologia positiva i la gestió d’emocions, especialitzant-se en les relacions personals, de parella i la comunicació no violenta.
Centrant-se en la que reconeix que és una de les seves passions, tot allò relacionat amb les persones i la gestió emocional, les tècniques de comunicació no violenta i el coach personal no directiu, va fundar una agència de parelles.
També va continuar formant-se en el que més li agrada, va fer un Màster en coach directiu, coach personal no directiu, tècniques de comunicació no violenta, mindfulness, psicologia positiva i gestió emocional.
Com a afició encara en estat inicial, confessa que vol aprendre a fer encaix de boixets (encaje de bolillos); està buscant una professora perquè des del moment en què ho va descobrir, va quedar atrapada.
“per una banda, es dedica a l’àrea socioeconòmica de les persones; i per una altra continua centrada en l’àrea socioafectiva de les persones i les famílies”.
Tal com diu ella mateixa, per una banda, es dedica a l’àrea socioeconòmica de les persones; i per una altra continua, més en segon pla, centrada en l’àrea socioafectiva de les persones i les famílies.
Comencem, doncs, l’entrevista a la Gladys Bertolez. Què és el que més t’agrada de la teva feina? I en què creus que hauria de millorar?
Com a agent d’assegurances, el que més m’agrada de la meva feina és relacionar-me amb la gent, interactuar-hi per poder oferir-los un assessorament personalitzat, atenent les seves necessitats pel que fa a garantir-los un futur amb seguretat i estabilitat familiar.
“el que més m’agrada de la meva feina és relacionar-me amb la gent, interactuar-hi per poder oferir-los un assessorament personalitzat”.
El paper de la dona en el món laboral ha fet un salt important en els últims anys, encara que hi ha determinats tòpics que encara estan prou estesos, com el que diu que les dones som més sensibles i menys racionals. Què en penses? En el cas que hi estiguis d’acord, ho veus com un avantatge, o tot el contrari?
No considero que les dones siguem més sensibles i menys racionals; però si com a persona fos així, crec que això seria una bona eina i intentaria treure’n el màxim profit a l’hora abordar l’àrea socioeconòmica i socioafectiva de les persones.
Com afecta o ha afectat la conciliació familiar a la teva vida laboral?
Crec que el fet de dur a terme una carrera com a emprenedora i empresària, autònoma facilita molt la conciliació familiar/laboral perquè som mestresses del nostre temps laboral i capaces de portar una agenda apropiada.
“Crec que el fet de dur a terme una carrera com a emprenedora i empresària, autònoma facilita molt la conciliació familiar/laboral”.
Si n’haguessis de triar només una, quina qualitat consideres imprescindible, com a empresària?
Per dur a terme tasques de direcció és imprescindible ser molt organitzada i tenir una molt bona planificació.
Quines característiques ha de tenir una dona, per esdevenir emprenedora? Algun consell per a les que comencen?
Per ser una bona emprenedora, tant laboralment com en la vida diària, és molt important tenir confiança en una mateixa, perquè ningú millor que tu mateix coneix fins on pots arribar, les teves capacitats i com dur-les a terme.
Què en penses de les noves tecnologies i les xarxes socials, les utilitzes en l’àmbit professional?
La tecnologia i les xarxes socials han facilitat molt el desenvolupament empresarial pel que fa a la publicitat i el màrqueting. És una manera d’estar disponible i present per a moltes persones i les seves necessitats.
No obstant això, jo les faig servir poc per falta de temps i perquè considero que cal certa formació per poder mantenir-les com cal, de forma actualitzada.
Dintre del teu sector, quin creus que és el paper de la dona i quines són les principals dificultats amb què es troba?
Jo em moc en el sector comercial i crec que no hi ha gaires diferències entre gèneres. Sí que crec i defenso que el paper de la dona ha de ser molt important i rellevant en tots els àmbits.
“crec i defenso que el paper de la dona ha de ser molt important i rellevant en tots els àmbits”.
Creus que el gènere és un fet diferencial a l’hora d’exercir una carrera laboral com a empresària?
Actualment, crec que tant les noies com els nois s’atreveixen a escollir la carrera que més els agrada, sense tenir en compte el biaix de gènere.
Encara que en alguns sectors potser hi ha certs recels i costa una mica més la integració i l’acceptació en el grup. En aquest aspecte, queda camí per recórrer.
Com veus el paper de les noves generacions? Creus que, a la velocitat que passen les coses avui en dia, veurem canvis substancials en el paper de la dona en la societat?
Les xarxes socials han suposat un abans i un després i han ajudat molt al creixement de moltes dones com a emprenedores, encara que és veritat que queda molt camí per fer en aquest àmbit.
Quins són els teus objectius, en l’àmbit professional?
Els meus objectius com a empresària són el meu propi desenvolupament personal, continuar tenint la sensació d’estar fent el que més m’agrada i sé fer i el benefici de generar els recursos necessaris per al futur, aconseguint l’estabilitat i seguretat personal i familiar.
“Crec que l’AEDT és una font de relacions i sinergies molt positives, per a totes les dones que volen créixer i sentir-se ajudades i acompanyades”.
Què n’esperes d’una associació com l’AEDT? En què creus que podríem millorar?
Crec que l’AEDT és una font de relacions i sinergies molt positives, per a totes les dones que volen créixer i sentir-se ajudades i acompanyades; compartint fites, experiències i també dificultats i necessitats.
I per acabar, què els diries a aquelles dones emprenedores, empresàries o directives del territori, per animar-les a fer-se sòcies de l’AEDT?
Como m’agrada dir, tot és més fàcil perquè totes juntes som més fortes. I amb aquest lema, invitaria a totes les dones emprenedores a sumar-se, perquè no estan soles i res és impossible. En definitiva, caminant fem el camí i és caminant com sorgeixen les millores i el creixement.
Des de l’AEDT, esperem que us hagi agradat l’entrevista a la Galdys Bertolez. Volem donar les gràcies a la Gladys pel temps que ha dedicat a respondre aquesta entrevista.
Finalment, recordeu que si esteu interessades a fer-vos sòcies de l’AEDT, podeu omplir el formulari que trobareu en aquest enllaç. Us hi esperem!
Si ets sòcia i t’agradaria sortir en aquesta secció i que et fem l’entrevista, escriu-nos a comunicacio@empresariesdetarragona.org i te l’enviarem perquè puguis formar-ne part.